Mit tehetek?

A szarkopénia kezelésében kulcsfontosságú az izomzat tömegének és erejének növelése. A rendszeres testmozgás, és a speciálisan erre a célra kifejlesztett tápszer fogyasztása javíthat a szarkopéniás állapoton.

A kor előrehaladtával elveszített erő visszanyeréséhez a szakértők javaslata szerint fontos a testmozgás és a megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyag fogyasztása, amely serkenti az izmok újraépülésének  folyamatát.

 

 • Táplálkozás kiegészítés
  Az esszenciális aminosavak, különösen a leucin, igen fontosak az izmok felépítéséhez, azok tömegének, erejének és működésének visszaállításához.
  Ahogy idősödünk, izmainknak több esszenciális aminosavra lesz szükségük a felépítési folyamatok elősegítéséhez.

  Mivel kizárólag normál táplálkozással nehéz elérni az esszenciális aminosavakból a szükséges szintet, ezért javasolt a leucinban gazdag esszenciális aminosavakat tartalmazó napi tápszeres kiegészítés.

   
 • Testmozgás
  Rendszeres torna és erőedzés segítségével növelhető az izmok ereje, ezáltal jótékony hatással lehet a szarkopénia kezelésére.
  Mielőtt elkezdené a rendszeres tornát, feltétlenül kérje ki orvosa véleményét!

További tartalmak:

 • Szarkopéniás vagyok? Hogyan állapítja meg a háziorvos a szarkopéniát?
 • Testmozgás fontossága Rendszeres tornával és erőedzéssel növelheti izmainak erejét. A tornagyakorlatok megkezdése előtt azonban konzultáljon orvosával!
 • Mi a FortiFit? A FortiFit tápszer kifejezetten a szarkopéniás állapot táplálkozási igényeinek megfelelően lett kifejlesztve.