Mi a FortiFit?


A FortiFit kifejezetten a szarkopéniás állapotok táplálkozási igényeinek megfelelően kifejlesztett speciális - gyógyászati célra szánt - tápszer.

Egyedülálló, leucinban gazdag aminosav-keveréket tartalmaz.
 

Fehérje

Az izmok felépítéséhez, az izmok tömegének, erejének és működésének megőrzéséhez minőségi fehérjére van szükség. A szarkopéniás izmoknak pedig még több minőségi fehérje kell, mint a fiatalabb izmoknak. Ezek a minőségi fehérjék általában megtalálhatóak a mindennapi ételeinkben is. Ha azonban kevés jó minőségű fehérjét fogyasztunk, az izmaink nem kapják meg a számukra szükséges aminosavakat.

A szarkopéniás izmok megnövekedett tápanyagigényeihez nagy mennyiségű minőségi fehérjebevitel ajánlott. A FortiFit kifejlesztésekor ezeket a minőségi és mennyiségi elvárásokat tartották szem előtt.

A FortiFit tápszerből 2 adagja kb. 40 g fehérjét tartalmaz, ami egy 60 kg-os testtömegű felnőtt normál napi fehérje szükségletének több mint a felét képes biztosítani.
 

Az esszenciális aminosavak és a leucin

Az esszenciális aminosavak, mint a leucin, részt vesznek az izmok felépítésében. Mivel a szervezet nem képes esszenciális aminosavakat, köztük leucint előállítani, így étkezés útján kell bevinnünk szervezetünkbe. Ahogy idősödünk, izmainknak sokkal több esszenciális aminosavra van szükségük az izmok tömegének, erejének és működésének megőrzéséhez, mint fiatalabb korban. Különösen egy bizonyos esszenciális aminosav, a leucin játszik fontos szerepet a szarkopéniás izmok újraépítésében.

Essen

Az esszenciális aminosavak megtalálhatók olyan élelmiszerekben, mint például a tej, hal, tojás.

Ha ezekhez a tápanyagokhoz a normál táplálkozással nem tudunk kellő mennyiségben hozzájutni, akkor ajánlott olyan speciális tápszerrel kiegészíteni az étrendet, amely nagy koncentrációban tartalmaz az esszenciális aminosavakat.

Mindennapi étrendünkkel olykor nem könnyű elérni az ajánlott tápanyagmennyiséget. Ahhoz, például, hogy az izmok megtartásához elegendő mennyiségű tápanyaghoz jusson szervezetünk, a napi étkezéseken felül még további esszenciális aminosav kiegészítés válhat szükségessé. A szükséges tápanyagmennyiséget egy adag FortiFit mindössze 150 kalóriában tartalmazza.
 

D-vitamin

A D-vitamin hiány szintén hozzájárulhat a szarkopénia kialakulásához. Ezért fontos, hogy megfelelő mennyiségű D-vitamin bevitelével segítsük az izmok tömegének, erejének és működésének megőrzését.

Napi egy adag Fortifit pótolja a napi szükségletet.

További tartalmak:

  • Hogyan segíthet a FortiFit? A Fortifit egy egyedülálló, leucinban gazdag aminosav-keveréket tartalmaz.
  • Alkalmazás A FortiFit segíthet Önnek az idők során elveszített izomerő újjáépítésében.